Trust and safety

Vårt engagemang för säkra konversationer

Alla medlemmar på LinkedIn har rätt till en säker, tillförlitlig och professionell upplevelse på vår plattform. Vi har hört från några av er att ni tycker vi bör ha strängare regler för säkra konversationer med tanke på den yrkesmässiga kontexten som råder på LinkedIn. Vi kunde inte annat än hålla med. Vi strävar efter att se till att konversationer förblir respektfulla och professionella. Här är några av de förändringar du kan förvänta dig, och några av de kontrollfunktioner vi har infört som ska göra det enklare för dig att främja konstruktiva konversationer.

Vi gör våra policyer ännu kraftfullare och tydligare

Vi kompletterar våra policyer för LinkedIns nätverk för att göra det ännu tydligare att hatiskt, trakasserande, uppviglande eller rasistiskt innehåll absolut inte hör hemma på plattformen. I en värld som ständigt förändras förs fler samtal om känsliga ämnen på LinkedIn och det är viktigt att de här konversationerna förblir konstruktiva och respektfulla, inte skadliga. När vi upptäcker innehåll eller beteenden som bryter mot våra policyer vidtar vi snabbt åtgärder för att ta bort dem. Vi visar nytt utbildningsmaterial i flödet när du publicerar, skickar meddelanden och interagerar med andra, så att du kan läsa igenom våra policyer igen och att alltid agera professionellt.

Vi använder artificiell intelligens och maskininlärning för att skydda plattformen mot olämpligt innehåll

Vi jobbar alltmer med AI och maskininlärning för att LinkedIn-flödet ska förbli ändamålsenligt och professionellt. Bland annat har vi ett pågående samarbete med Microsoft. På senare tid har vi effektiviserat våra säkerhetsfunktioner med nya AI-modeller som kan hitta och ta bort profiler med olämpligt innehåll. Vi skapade LinkedIn Fairness Toolkit (LiFT) som ett stöd i värderingen av olika definitioner av rättvisa i storskaliga arbetsflöden för maskininlärning. Vi har använt LiFT för att förbättra prototyperna av klassificeringssystemen mot trakasserier och nu gör vi det tillgängligt för andra företag genom öppen källkod. 

Vi har också implementerat AI som hjälper till attförhindra olämpligt, uppviglande, trakasserande eller hatiskt innehåll när det skickas privat via meddelanden till enskilda medlemmar. När innehåll flaggas som eventuella trakasserier visas även en varning längst upp i meddelandet som ger dig möjlighet att läsa (och rapportera) innehållet, eller ignorera och markera innehållet som säkert. Den här åtgärden uppmärksammar oss om oönskade meddelanden från avsändare och gör att vi kan vidta lämpliga åtgärder, som att påminna avsändare om våra policyer.

Vi följer upp när du rapporterar innehåll som bryter mot vår policyer

När du anmäler innehåll eller beteenden som bryter mot våra policyer vidtar vi åtgärder som att ta bort innehållet eller begränsa ett konto. Under de kommande veckorna kommer vi att öka transparensen i den här processen. Vi kommer att följa upp med medlemmar som anmäler olämpligt innehåll och informera dem om vilka åtgärder vi har vidtagit. Medlemmar som bryter mot våra policyer informeras om vilken policy de bryter mot och varför deras innehåll tagits bort.

Vi hjälper dig att hålla konversationer säkra från början
Här är några kontrollfunktioner och tips som hjälper dig att hålla konversationerna säkra:

  • Skapa kontakt med personer som du känner och litar på. Genom att hålla ditt nätverk begränsat – m.a.o. skapa kontakt med personer du känner personligen — ökar sannolikheten för att kontakterna kan vara till hjälp för ditt yrkesliv, t.ex. med jobbrekommendationer, introduktioner eller karriärrådgivning. 
  • Klicka på ”Ignorera, jag känner inte den här personen” när du får en inbjudan som du inte vill acceptera. Då tas inbjudan bort och avsändaren meddelas inte om att du har ignorerat inbjudan. Om du klickar på Ignorera och väljer alternativet ”Jag känner inte den här personen” kan medlemmen inte skicka fler kontaktinbjudningar till dig i framtiden.
  • Sluta följa personer om du inte längre vill få uppdateringar från dem. När du avföljer en person visas inte uppdateringar från honom eller henne i flödet på LinkedIn. Om du har kontakt med en person och väljer att avfölja denne har ni fortfarande kontakt, men du ser inte personens uppdateringar i ditt flöde. Personen får ingen avisering om att du avföljer. Läs mer om hur du slutar följa personer.
  • Välj målgrupp när du publicerar. Nu kan du välja vem som kan se ditt innehåll. Du kan välja Alla, vilket gör inlägget synligt för alla på eller utanför LinkedIn; Alla + Twitter, vilket gör inlägget synligt för alla både på LinkedIn och Twitter; eller Endast kontakter, vilket gör inlägget synligt för enbart dina förstahandskontakter och minskar risken för att personer du inte känner eller litar på ser ditt inlägg. 
  • Ta bort eller stäng av kommentarer. Det är viktigt med dialog, men ibland kanske du vill att dina ord ska få tala för sig själva. Du kan stänga av kommentarer innan eller efter du publicerar. Om kommentarer gör att du känner dig otrygg eller styr konversationen i en riktning som är icke-produktiv eller oprofessionell kan du ta bort kommentarer som du lämnat på andra medlemmars inlägg eller kommentarer som du fått på innehåll som du delat.
  • Blockera medlemmar som får dig att känna dig otrygg eller obekväm. Efter att du har blockerat en medlem visas hen i din blockeringslista. Den blockerade medlemmen meddelas inte om åtgärden.

Vi tar tillfället i akt att skapa en bättre plattform, förstärka allt det goda vi ser varje dag och stoppa beteenden och innehåll som kan skada din upplevelse. Vi informerar dig när vi släpper ny teknik och nya funktioner som ser till att plattformen är en säker plats för alla.