Verbeterde Professional Community Policies om de veiligheid van leden te waarborgen'

September 29, 2020

Ook in de afgelopen  turbulente tijd kwamen leden op LinkedIn samen om elkaar te helpen met het vinden van kansen, productiever te zijn en nieuwe vaardigheden te leren. Om belangrijke gesprekken op ons platform opbouwend, respectvol en positief te houden, hebben we onze richtlijnen voor onze professionele community aangescherpt.

We weten dat u, als lid, hoge maatstaven verwacht van de content op LinkedIn. Terwijl we ernaar streven om aan uw verwachtingen te voldoen, zullen we u blijvend informeren over wat wel en niet is toegestaan op LinkedIn.

Onze bijgewerkte richtlijnen voor de professionele community kunt u hier vinden. Dit zijn richtlijnen die draaien om vier kernprincipes:

  • Wees veilig. We verlangen dat iedereen elkaar beleefd en respectvol behandelt. Op LinkedIn tolereren we geen haat, discriminatie, racisme, intimidatie of ongevraagde romantische verzoeken en pesterijen.
  • Wees betrouwbaar. We verwachten van onze leden dat ze hun eigen identiteit gebruiken, nauwkeurige en juiste gegevens over henzelf en hun organisatie verstrekken en uitsluitend informatie delen die op feiten/de waarheid is gebaseerd en (dus) authentiek is. We staan geen nepprofielen toe, functies die u nooit heeft vervuld of andere onjuiste informatie. 
  • Wees professioneel. We vereisen dat content professioneel relevant is en passend voor het onderwerp in kwestie. Als zodanig kunt u expertise delen en inwinnen, mensen aannemen, zelf een nieuwe uitdaging vinden of een nieuwe vaardigheid leren. Expliciete, schokkende of opruiende content is niet toegestaan.
  • Respecteer de rechten van anderen en houd u aan de regels voor privacy, auteursrecht en andere toepasselijke wetten wanneer u LinkedIn gebruikt.

Als u iets ziet dat naar uw mening ons beleid of richtlijnen schendt, in profielen, bijdragen, berichten of waar dan ook op LinkedIn, dan vragen we u dit aan ons te melden zodat we dit zorgvuldig kunnen bekijken en actie kunnen ondernemen. Met uw meldingen en onze automatische beveiliging kunnen we u beschermen tegen ongepaste content of gedrag op het platform.

We hebben eveneens geprobeerd meer transparantie aan te brengen over wat er gebeurt wanneer content wordt gemeld.  Wanneer u content of gedrag meldt dat ons beleid of richtlijnen schendt, ondernemen we actie, en dit kan bestaan uit het verwijderen van de content of het beperken van een account. We zijn ook begonnen om leden die ongepaste content hebben gemeld, te laten weten wat voor actie we hebben ondernomen naar aanleiding van hun melding. En wat betreft leden die onze richtlijnen schenden: we laten hen weten hoe ze ons beleid hebben geschonden en waarom hun content werd verwijderd. Soms doen we die inschatting verkeerd, maar als we een bijdrage hebben verwijderd die niet verwijderd had moeten worden, dan geven we dat toe en werken we met u samen om dit te corrigeren.

De community van LinkedIn bestaat uit leden die het niet altijd met elkaar eens zijn en dat is tekenend voor de veranderende wereld om ons heen. Niettemin moeten we elkaar met respect blijven behandelen. Wees solidair met ons en houd LinkedIn veilig, betrouwbaar en professioneel. Meer dan ooit doen we dit samen.